Treplatting, belegningsstein, skifer og støttemur

Treplattinger lages ofte på bakkenivå og kan i enkleste form legges «flytende» på bakken uten feste i huset. Da vil den heve og senke seg litt med resten av hagen, men er stabil og god på den tiden de fleste ønsker å bruke den. Alternativt kan det fundamenteres helt ned til frostfri dybde for å skape en solid konstruksjon. Treverket gjør at det tørker raskt opp etter regn og man kommer opp fra gresset som holder på fuktighet. Det er også lettere med stoler og bord med et hardt underlag. Om den heves litt opp fra hagen kan det legges inn en trapp, eller trinn. Vi kan også være behjelpelige med å behandle terrassen når det blir behov enten med olje eller beis. Det gjøres evt etter en grundig rens med kjemikalier.

Steindekke

Det er to forskjellige typer steindekker vi installerer.
Det første er belegningsstein laget i sement og som kan variere i størrelse, design og farge. Disse gir en annen stil enn feks. asfalt og kan legges i mange mønstre for å lage et spesielt design eller uttrykk. De kan også kombineres med mange andre elementer. Det er også viktig å gjør vurderinger mht vannavrenning, /oppsamling av dette i renner eller rør. Vi vil komme på befaring og måler opp området, og diskutere hva som kan være bra for ditt prosjekt basert på budsjett og design du vil ha. Har du allerede belegningsstein som begynner å bli «sliten» eller vokser igjen med ugress, kan vi slipe det vekk med vår nye flisepusser!

Den andre typen vi legger er skiferstein, som gir et mer naturlig utseende. Disse har ujevne kanter og forskjellige størrelser og legges med større mellomrom enn belegninsstein. Det brukes gjerne til stier, trapper eller for hele terrasser.
Ved installasjon av begge disse steindekkene må grunnen komprimeres, og muligens må masse byttes ut for at de skal bli liggende i mange år. Steinene legges deretter i settesand og fugene fylles. Ved valg av belegningsstein må det lages en kant rundt området. Denne støpes fast med sement, slik at de andre steinene ikke glir ut.

Her la vi store og tunge skiferstein.

Stablemur/støttemur

Vi bygger også stablemurer opp til ca 1 meter. Her bruker vi sement-elementer som bygges lagvis oppover. Murer er en flott måte å skape nivåforskjeller i hagen, eller f.eks høybedd. Når prosjektet er ferdig kan vi installere lav-volt landskapslys i eller rundt muren for å belyse ditt nye hageelement.

Først rad er lagt
Ferdig tilbaketrukket mur